Volumennövelő dauer

A volumennövelő dauer a dauer egy enyhébb változata. (Igazából: nem dauer!) Célja, hogy a haj némileg dúsabbnak – és nem utolsósorban formásabbnak – hasson. Ezt a hatást nagy csavarókkal formázott hajszálakkal éri el, amik valójában csak hullámosítják a hajat, nem göndörítik. A hullámos hajszálakkal a frizura dúsabbnak, többnek hat, tehát az eljárás úgynevezett volument ad a hajnak. Innét  származik a neve és mivel az eljárás nagyon hasonló a dauer eljáráshoz, hát hozzáragadt még ez a szó is. De valójában nem igazi dauer… és tulajdonképpen ez a jó benne!

A lágyabb kezelés miatt a kialakított hullámok is "enyhébbek" lesznek, vagyis ezzel az eljárással nemigen lehet körkörös fürtöket és éles ívű hullámokat kialakítani, de tulajdonképpen ezek nélkül is megteszi a hatását, ugyanis a haj garantáltan dúsabb és szebb lesz.

Lényege, hogy a normál dauer eljáráshoz képest kevésbé kemény kémiai anyagokat használnak, ami azt jelenti, hogy a haj is kevésbé van igénybe véve, enyhébb kémiai beavatkozásnak van kitéve. Hátránya, hogy az itt alkalmazott szerek – a magasabb minőségi követelmények miatt – jóval drágábbak, mint a sima "dauer víz" és ez természetesen a kezelés árában is megmutatkozik és bizony drágább, mint a sima dauer. (A dauer árak oldalon találsz infót a sima dauer kezelések áráról, és ehhez még minimum 20%-30%-ot kell hozzátenni, ha volumennövelő dauert szeretnél.)

Az alkalmazott szerek speciális készítmények, amelyet most már minden nagyobb fodrászati kozmetikumokat gyártó cég palettáján megtalálsz – akár egy otthoni gyors használthoz is. Első és legnépszerűbb ezek közül a Wella terméke volt, amely Headlines fántázianéven látott napvilágot jó pár évvel ezelőtt és innét származik a volumennövelő dauer másik neve: a headlines dauer (de erről majd egy külön bejegyzésben talán…).

A kezelést egyébként itt is hajtövektől kezdik, különben nem tud érvényesülni a megfelelő dúsító hatás, és a normál dauerrel szemben ez a fajta dauer nem lenő, hanem ahogy az idő telik, fokozatosan "kiugorja" magát, vagyis a hajszálak lassan, fokozatosan visszanyerik eredeti alakjukat.

Az alkalmazott dauer víz minőségétől és a hajtípustól függően 8-12 hetente kell újracsináltatni.

Kinek ajánlott?

A volumennövelő dauer azoknak ajánlott, akiknek vékony szálú, kevésnek ható, gyorsan zsírosodó, egyenes hajuk van, ugyanis ez a dauer típus kimondottan erre van kitalálva, hogy az ilyen típusú hajat kicsit szebbé, mutatósabbá varázsolja. Ezzel együtt az az előnye is megvan, hogy nem veszi igénybe a hajat nagy mértékben, tehát rendszeresen alkalmazható, nem kell pihentető időszakokat beiktatni.

Azoknak is ajánlott, akik féltik a hajukat a hagyományos dauernél alkalmazott kémiai szerek roncsoló hatásaitól, nem szeretnék, hogy a hajvégek töredezetté váljanak és idő előtt tönkremenjenek a hajszálak. 

Volumennövelő dauer példák

Az alábbiakban két életszerű, hogynemondjam hétköznapi pédát mutatok, hogy el tudd képzelni milyen is ez és van egy profi, "sztáros" képem is Beyoncé hullámos hajáról – ami vélhetőleg nem csak sima volmennövelő eljárással készült, de hogy a volumen ügyes trükkökkel jól megnyomható, az tisztán látszik.

 

volumennövelő dauer           volumennövelő dauer   
    volumennövelő dauer