Divatos-e a dauerolt haj?

Attól függ.

A régi stílusban dauerolt haj, ami nagyanyáink-anyáink körében volt népszerű, biztosan nem nevezhető divatosnak manapság. Azóta azonban sok víz lefolyt a Dunán, a dauer technikák is kifinomultabbak lettek és sokféle új hajformázási stílus jelent meg, amelyek célja a haj hullámosítása, göndörítése. Ezeket sokszor most is dauerként emlegetjük, holott lehet, hogy igazából nem sok közük van magához a hagyományos dauer eljáráshoz. 

Sokaktól hallok olyan határozott kijelentéseket, hogy a dauer már lejárt lemez, abszolút nem divatos. Én azért nem merném ezt ilyen határozottan kijelenteni. Azt mondanám, hogy ha az alkalmazott hullámosító, göndörítő technika eredménye közel áll a természetes hullámossághoz, göndörséghez, 100%, hogy az ilyen haj viselője nem fog lesajnáló megjegyzéseket kapni a hajviselete miatt – sőt inkább irigykedést és csodálatot fog tapasztalni!

Ha azonban ugyanazt a pakolást teszik a fejedre, mint anyukádnak, az azért tényleg gáz. Mert látszik. Nagyon.   

Szóval, figyelem, konklúzió: a dauerolt haj minél természetesebb hatású, bizony annál divatosabb lehet.  

Ok, tudom, hogy most a hosszú-középhosszú vasalt, egyenes haj a menő. Ez tény. De vannak helyzetek, amikor egy lágyan, romantikus stílusban hullámosított haj egyszerűen KELL …. mondjuk a báli ruhához!

Hello! Itt vagyunk épp a bálok, farsangi rendezvények, szalagavatók időszakában. Ugye nem fog senki egyenes, vasalt hajjal menni ilyen alkalmakra? Ugye nem…? 🙂

Most komolyan! Anélkül, hogy meg akarnám bántani az egyenes hajak rajongóit: szerintem egy volumen növelt göndörített hajkorona messze nőiesebb, messze barátságosabb (természetesebb), mint a kissé rideg hatású, tartózkodásra késztető egyenes haj.

Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy még akár egy minimális kis dauer, egy kicsike kis hullám, ami még természetesnek hat, szinte alap kellene, hogy legyen, mert még ez is nagyon sok többletet ad a megjelenéshez, a nőiesség hangsúlyozásához.

Szerencsések azok, akiknek ez valóban természetesen megadatott és nincs szükségük dauerolt hajra. Ők meg nyilván az egyenesítéssel küzdenek – de az ember már csak ilyen: örök elégedetlen. 🙂

Természetesen az élet és benne a helyzetek nem egyszerűen szétválasztható, kontrasztos fekete-fehér, hanem sokszínű díszletek között játszódnak és az a természetes, ha hajviseletben is alkalmazkodunk ehhez. Minden stílusnak megvan a létjogosultsága, éljünk a lehetőségekkel, de válasszunk bölcsen ezek közül.

A dauerolt haj ma már rég nem arról szól, amire szüleink használták, nem kell feltétlenül elvetni, mert egyesek azt mondják rá: nem divatos. Ha Neked tetszik, akkor hozd újra divatba a saját környezetedben! Találd meg a hozzád illő stílust és viseld magabiztosan!