Jön a digitális dauer

A japán Paimore cég egy izgalmas terméket hozott be a hajpiacra. Ha Japán, akkor ez csak valami digitális kütyű lehet – gondolnánk … és bingo! Keleten már elkezdte hódító útját egy új és modern dauer típus, a digitális dauer!

A cég az általa kifejlesztett új dauer eljárással azoknak a szalonoknak szeretne segíteni, ahol gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudnak normális dauert csinálni a festékektől és az egyenesítő vasaktól rendkívül igénybevett hajakra. Állítólag ezen segít a digitális eljárás, amely annyira kíméletesen bánik a hajszálakkal, hogy még a nagyon igénybevett hajat is képes revitalizálni miközben rendkívül hosszan tartó hullámokat és sokkal dúsabbnak látszó frizurát produkál.

A kezelés során először egy speciális krémet visznek fel a hajra. A hullámosításhoz szükséges kémiai folyamatok a krém hatására bő fél óra alatt mennek végbe a hajszálakban, ezután kerülnek fel a csavarók, amelyek egy (a fenti képen látható) digitális vezérlőegységre csatlakoznak. A csavarók a hajban ismét bő fél órás várakozást igényelnek. A kezelés végén a hajszálakon maradt kémiai anyagokat semlegesítik egy viszonylag rövid ideig tartó kezeléssel, majd mosás, kondicionálás és szárítás következik.

digitális dauer gép

A szakemberek szerint a digitális eljárással készített dauer legnagyobb előnye, hogy könnyű bánni vele, nem kell rá mindenáron vigyázni; az ezzel az eljárással kialakított hullámok nagyon hosszú ideig megtartják formájukat és rugalmasságukat.

A digitális dauer egyelőre inkább Japánban és Kelet-Ázsiában hódít, Európában még viszonylag ritka az olyan szalon, ahol ilyesmit vállalnak. A kezelés ára is meglehetősen borsos, becslések szerint itthon kb. 100 ezer forintba kerülne egy ilyen kezelés.

 

Az alábbi képeken néhány példát láthattok, arra, hogy a japán hölgyeknek (illetve a fiatalembernek) hogy sikerült feldobni a haját a digitális dauer segítségével. 

Kíváncsi vagyok, vajon nektek megérne-e 100ezer forintot egy ilyen átalakítás? 🙂

 

Előtte

(A képek a Paimore oldaláról származnak)