Dauer árak

Mennyi a dauer ára?A dauer árak nagyjából 3500 Ft körül kezdődnek és egészen 10000 Ft-ig vagy a fölé is mehetnek. Az ár természetesen több tényezőtől is függ.

A leggyakoribb tényező, amit figyelembe vesznek az árképzésnél, az a hajhosszúság. Rövid hajhossznál nyilván kevesebb a munka és kevesebb hullámosító anyagot (dauervizet, habot, stb…) kell használni, mint hosszú haj esetében. Van középút is; a félhosszú haj. A hajhossz tehát nem mindegy.

Nem mindegy az sem, hogy milyen típusú dauert kér a vendég, ugyanis attól függően, hogy mennyire gyenge vagy erős hullámosítást (göndörítést) kell végezni, változhat az ár. A manapság divatos volumennövelő szolgáltatások ára például jellemzően  átlagosan ezer forinttal magasabb, mint a hagyományos normál vagy spirál dauer árak. (A különféle dauer típusok tekintetében az előbbi linkre kattintva tájékozódhat.)

Az ár tehát alapvetően attól függ, hogy mennyit kell dolgoznia a fodrásznak a hajjal és attól is, hogy egy adott fodrász vagy szalon milyen minőségű dauer termékeket használ.

A nívósabb fodrász szalonok jó minőségű termékekkel dolgoznak, itt kell a legmagasabb árat fizetni a dauer kezelésért. Persze egy nívósabb szalonban nem csak a jobb minőségű termékek, hanem a márka, a színvonal, az eleve magasabb árakon dolgozó szakemberek miatt is közelíti az ár a tízezer forintot.

 

Az alábbi táblázat egy országos áttekintő képet ad az árakról Budapest-vidék illetve átlagos fodrász  –  színvonalas szépségszalon öszehasonlításban.

 

  Fodrászat – vidék (nagyváros) Szépségszalon – vidék (nagyváros) Fodrászat – Budapest Szépségszalon – Budapest
Rövid haj 3500,- Ft 4000,- Ft 4000,- Ft 6000,-  Ft
Középhosszú haj 4000,- Ft 5000,- Ft 4500,- Ft 7500,- Ft
Hosszú haj 4500,- Ft 6200,- Ft 5000,- Ft 9000,- Ft

 

A táblázatban közölt dauer árak 2010 második felében érvényes bruttó árak.